Maatschappelijk betrokken

Braintown stimuleert maatschappelijke initiatieven binnen de regio Brainport Eindhoven

Onze betrokkenheid bij de stad gaat verder dan slechts een positie in beleggingsvastgoed; Braintown streeft ernaar een positieve en blijvende impact te hebben door middel van diverse maatschappelijke initiatieven en bijdragen. Deze betrokkenheid benadrukt onze inzet voor duurzame en toekomstgerichte ontwikkelingen.


Enerzijds streeft Braintown naar het verbeteren van de levenskwaliteit van de gemeenschap, anderzijds stimuleert Braintown maatschappelijke initiatieven binnen de regio Brainport Eindhoven.


Verschillende organisaties met initiatieven die wij sponsoren:  

Aanvoerder van Ambitie BrabantSport


Als Aanvoerder van Ambitie gaan we verder dan slechts een financiële bijdrage en de (sportieve) businessclubactiviteiten die we daarvoor terugkrijgen. Braintown investeert in inclusiviteit en vitaliteit, waarmee we samen bijdragen aan een gezonder en gelukkiger Brabant, geïnspireerd door topsport.

Stichting Zonder Dak kerstdiner


De Metropoolregio Brainport is groeiende, maar niet iedereen deelt mee in het succes. De kosten voor levensonderhoud nemen toe en een steeds grotere groep houdt aan het eind van zijn/haar geld een stukje maand over. Sinds enkele jaren organiseert Stichting zonder dak met een grote groep vrijwilligers voor 750 Eindhovenaren een kerstdiner in de Catharinakerk. Deze onbezorgde en feestelijke avond wordt verzorgd met een geweldig driegangenmenu, een prettig gezelschap en entertainment.  

Publieksprijs Stichting Cultuur Eindhoven


In 2022 is Braintown, als sponsor van de Publieksprijs, partner geworden van de Eindhovense Cultuurprijs. Hierbij wordt de Braintown Publiekprijs uitgereikt aan een maatschappelijk initiatief. Wegens positieve reacties heeft in 2023 de tweede editie plaatsgevonden. Een prachtig initiatief om de culturele sector in Eindhoven te ondersteunen.

Kiwanis Club Eindhoven


Kiwanis Club Eindhoven is een organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is "serving the children of the world". Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Kiwanis Club Eindhoven organiseert onder andere de Lichtstad Rally. De opbrengst van de Lichtstad Rally gaat naar een goed doel dat verbonden is aan het thema van Kiwanis: “Een duurzame glimlach op het gezicht van een kind”.

Stichting Hulphond


Braintown ondersteunt sinds 2023 Stichting Hulphond. Dit is een stichting die zich inzet voor het opleiden en verstrekken van hulphonden aan mensen met een fysieke beperking of een posttraumatische stressstoornis (PTSS). De hulphonden die door de stichting worden opgeleid, worden speciaal getraind om mensen te ondersteunen bij dagelijkse taken en om hen meer zelfstandigheid en vrijheid te bieden.