Luchtruim

Flight Forum, Eindhoven

Specificaties:

Energielabel: A
Oppervlakte: Ca. 11.800 m² v.v.o
Bouwlagen: 6 (excl. parkeerkelder)
Verwerving: November 2023

Luchtruim is een eyecatcher in het Flight Forum gebied. Met zijn open uitstraling is het een imposant gebouw waar je graag komt, niet alleen als kantoor, maar ook voor recreatie. Het gebouw grenst aan het Centrale Park, een nieuw aangelegd park wat fungeert als een centraal punt waar mensen samen kunnen komen, recreatie verwelkomd is en gebruik van het park voor bedrijfsactiviteiten gestimuleerd wordt. Door het Centrale Park in combinatie met de karakteristieke en open uitstraling van het gebouw is Luchtruim hét middelpunt van Flight Forum, waar genot en bedrijfsvoering samen komt.

Eind 2023 is Luchtruim, samen met Triangle en Kopgebouw, geacquireerd. Hierdoor heeft Braintown een aanzienlijk belang in de toekomst van Flight Forum en Eindhoven. Het gebouw kent een oppervlakte van ca. 11.800 m² v.v.o., wat verdeeld is over 6 kantoorlagen. Luchtruim is voorzien van een tweelaags parkeergarage onder het gebouw. Ook heeft het gebouw een overdekte entree en binnenplaats, waar ruimte is voor verschillende activiteiten. De plint van Luchtruim is publiekelijk toegankelijk, waar de bezoeker terecht kan voor een lunch, maaltijden of een kop koffie, dit zorgt voor een levendige begane grond. Luchtruim is voorzien van energielabel A.

Flight Forum

Gelegen in Eindhoven, vertegenwoordigd Flight Forum een levendig zaken- en logistiek district wat streeft naar innovatie en vooruitgang. Flight Forum wordt gekenmerkt door de strategische plek in de buurt van Eindhoven Airport, waardoor het een onmisbaar schaakstuk is voor Brainport door het internationale aspect van het gebied. Met de nabijheid van de A2, HOV, de Slowlane en Eindhoven Airport ligt zowel het hart van Eindhoven, de belangrijke economische clusters en de rest van Europa binnen handbereik.

Het Flight Forum gebied geeft een combinatie van artistieke multi-tenant gebouwen en een groene omgeving. Deze moderne architectuur en infrastructuur zijn aspecten die Flight Forum onderscheidend maken.

In de toekomst wil Flight Forum naar een dynamische omgeving toe. Wat nu voornamelijk kantoorruimtes zijn, breidt het gebied zich in de toekomst uit voor voorzieningen zoals onderwijs, andere vormen van bedrijvigheid zoals zorgklinieken, laboratoria, short-stay en voor horeca en retail een gepaste locatie te maken. Ook de transitie naar duurzame energie staat bij Flight Forum centraal. Zo heeft Flight Forum de ambitie om al het gebouw gebonden energiegebruik lokaal op te wekken. Dit doel probeert Flight Forum met diverse partners, waaronder TU/e te realiseren. Zo is in 2022 het energiehandelsplatform ingegaan. Dit houdt in dat ondernemers hun handen bijeen hebben geslagen en een lokaal platform hebben ontwikkeld voor Flight Forum, Eindhoven en omliggende bedrijventerreinen. Met het platform kunnen aangesloten partijen onderling energie leveren of afnemen.

Ga terug