Kopgebouw

Flight Forum, Eindhoven

Specificaties:

Energielabel: A
Oppervlakte: Ca. 10.200 m² v.v.o
Bouwlagen: 7 (excl. parkeerkelder)
Verwerving: November 2023

In 2023 is het Kopgebouw op Flight Forum, Eindhoven, geacquireerd. Samen met Luchtruim en Triangle zorgt deze acquisitie voor een aanzienlijk belang van Braintown voor de toekomst en ontwikkeling van Flight Forum en Eindhoven. Dit prominente gebouw valt direct op zodra je Flight Forum binnenkomt vanaf de nabijgelegen A2. Met haar moderne uitstraling en ronde afwerking, staat het Kopgebouw prachtig in de Flight Forum omgeving.

In totaal heeft het gebouw een oppervlakte van ca. 10.200 m² v.v.o. en is voorzien van energielabel A. In het Kopgebouw bevindt zich een chique lobby en lunchrooms. Daarnaast biedt de begane grond ruimte voor diverse conferentie- en vergaderzalen met een gastvrij team die het bezoek aan Kopgebouw aangenaam maken. 

Flight Forum

Gelegen in Eindhoven, vertegenwoordigd Flight Forum een levendig zaken- en logistiek district wat streeft naar innovatie en vooruitgang. Flight Forum wordt gekenmerkt door de strategische plek in de buurt van Eindhoven Airport, waardoor het een onmisbaar schaakstuk is voor Brainport door het internationale aspect van het gebied. Met de nabijheid van de A2, HOV, de Slowlane en Eindhoven Airport ligt zowel het hart van Eindhoven, de belangrijke economische clusters en de rest van Europa binnen handbereik.

Het Flight Forum gebied geeft een combinatie van artistieke multi-tenant gebouwen en een groene omgeving. Deze moderne architectuur en infrastructuur zijn aspecten die Flight Forum onderscheidend maken.

In de toekomst wil Flight Forum naar een dynamische omgeving toe. Wat nu voornamelijk kantoorruimtes zijn, breidt het gebied zich in de toekomst uit voor voorzieningen zoals onderwijs, andere vormen van bedrijvigheid zoals zorgklinieken, laboratoria, short-stay en voor horeca en retail een gepaste locatie te maken. Ook de transitie naar duurzame energie staat bij Flight Forum centraal. Zo heeft Flight Forum de ambitie om al het gebouw gebonden energiegebruik lokaal op te wekken. Dit doel probeert Flight Forum met diverse partners, waaronder TU/e te realiseren. Zo is in 2022 het energiehandelsplatform ingegaan. Dit houdt in dat ondernemers hun handen bijeen hebben geslagen en een lokaal platform hebben ontwikkeld voor Flight Forum, Eindhoven en omliggende bedrijventerreinen. Met het platform kunnen aangesloten partijen onderling energie leveren of afnemen.

Ga terug